1
filet wędzony z indyka
Filet wędzony z indyka
Produkt w bez sztucznej osłonki, baton nieforemny zbliżony do kształtu fileta o długości od 20 –30 cm, powierzchnia czysta.
Produkt świeży, co najmniej 70% mięsa drobiowego.
20 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
0
2
kiełbasa kanapkowa drobiowa
Kiełbasa kanapkowa drobiowa
Wyrób drobiowy homogenizowany, kiełbasa średnio rozdrobniona, parzona, w odcinkach prostych o długości 30-50cm, zawartość mięsa drobiowego min. 20%, dodatkowo dopuszcza się mięso oddzielone mechanicznie do 40%, ogółem zawartość mięsa min. 50%,
660 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
0
3
mortadela drobiowa
Mortadela drobiowa
Wyrób drobiowy homogenizowany, kiełbasa drobiowa drobno rozdrobniona, parzona, w odcinkach prostych o długości 30-50cm, średnica 40-60mm, zawartość mięsa drobiowego min. 25%, dodatkowo dopuszcza się mięso oddzielone mechanicznie do 40%, ogółem zawartość mięsa min. 50%,
430 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
0
4
kiełbasa pierś z indyka
Kiełbasa pierś z indyka
Wyrób formowany uzyskany z mięśni drobiowych (filet z indyka) w osłonce , pakowana VAC Poddawany procesowi parzenia.
Mięso drobiowe min. 63%
60 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
0
5
serdelki drobiowe
Serdelki drobiowe
Wyrób drobiowy homogenizowany, kiełbasa drobiowa drobno rozdrobniona, parzona, zawartość mięsa drobiowego min. 35%, dodatkowo dopuszcza się mięso oddzielone mechanicznie do 25%, ogółem zawartość mięsa min. 50%,.
330 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
0
6
kiełbasa żywiecka drobiowa
Kiełbasa żywiecka drobiowa
Kiełbasa drobiowa, średnio rozdrobniona, wędzona i parzona, w odcinkach prostych o długości 30-50cm, średnica 40-60mm, zawartość mięsa drobiowego min. 50%, dodatkowo dopuszcza się mięso oddzielone mechanicznie do 20%,
250 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
0
7
kiełbasa mielonka drobiowa
Kiełbasa mielonka drobiowa
Kiełbasa drobiowa, średnio rozdrobniona, parzona, w odcinkach prostych o długości 30-50cm, zawartość mięsa drobiowego min. 25%, dodatkowo dopuszcza się mięso oddzielone mechanicznie do 30%, ogółem zawartość mięsa min. 40%,
630 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
0
8
kiełbasa zwyczajna drobiowa
Kiełbasa zwyczajna drobiowa
Kiełbasa drobiowa, średnio rozdrobniona, wędzona i parzona, w odcinkach prostych o długości 11-12 cm, zawartość mięsa drobiowego min. 40%, w osłonce naturalnej, powierzchnia czysta, gładka, sucha, osłonka ściśle przylegająca do farszu, dopuszczalne na pojedynczych batonach nieliczne zawędzone wytryski farszu, na przekroju surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne nieliczne drobne otwory powietrzne, barwa powierzchni jasnobrązowa do brązowej, na przekroju kiełbasy mięsa od bladoróżowej do różowej z niewielką ilością tłuszczu, smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy wędzonej i parzonej, konsystencja – ścisła,
320 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
0
9
kiełbasa z drobiu (bez zawartości wieprzowiny i dodatków pochodzenia wieprzowego)
Kiełbasa z drobiu
Kiełbasa drobiowa, średnio rozdrobniona, wędzona i parzona, w odcinkach prostych o długości 11-12 cm, zawartość mięsa drobiowego min. 70%, w osłonce naturalnej, powierzchnia czysta, gładka, sucha, osłonka ściśle przylegająca do farszu, dopuszczalne na pojedynczych batonach nieliczne zawędzone wytryski farszu, na przekroju surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne nieliczne drobne otwory powietrzne, barwa powierzchni jasnobrązowa do brązowej, na przekroju kiełbasy mięsa od bladoróżowej do różowej z niewielką ilością tłuszczu, smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy wędzonej i parzonej, konsystencja – ścisła, bez udziału mięsa wieprzowego oraz żelatyny wieprzowej.
420 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
0
10
polędwica drobiowa
Polędwica drobiowa
Wyrób parzony, nie wędzony, otrzymany ze średnio rozdrobionego mięsa drobiowego, bez udziału innych drobno rozdrobnionych surowców mięsno – tłuszczowych, zawartość mięsa drobiowego min. 50%, dodatkowo dopuszcza się mięso oddzielone mechanicznie do 20%, ogółem zawartość mięsa min. 60%, struktura i konsystencja dość ścisła, soczysta, krucha z niską zawartością tłuszczu i soli. Barwa mięsa na przekroju jasnoróżowa, typowa dla użytego mięsa drobiowego, smak i zapach charakterystyczny dla polędwicy z mięsa drobiowego, z wyczuwalnymi użytymi przyprawami, wędlina przeznaczona na wyżywienie osób z dietą leczniczą, bez udziału mięsa wieprzowego oraz żelatyny wieprzowej.
75 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
0
11
szynka drobiowa mielona
Szynka drobiowa mielona
Wyrób otrzymany z grubo rozdrobnionych peklowanych mięśni piersiowych drobiowych, bez udziału innych drobno rozdrobnionych surowców mięsno – tłuszczowych, zawartość mięsa drobiowego min. 50%, niewędzony, parzony, produkt w sztucznej osłonce, ściśle przylegającej do powierzchni wyrobu, struktura i konsystencja dość ścisła, soczysta, krucha z niską zawartością tłuszczu i soli, barwa mięsa na przekroju jasnoróżowa do różowej, typowa dla użytego mięsa drobiowego, smak i zapach charakterystyczny dla szynki z mięsa drobiowego, z wyczuwalnymi użytymi przyprawami,
350 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
0
12
udo drobiowe ćwiartka
Udo drobiowe ćwiartka
Świeże, niemrożone, właściwie umięśnione, prawidłowo wykrwawione i ocieknięte, linie cięcia równe, gładkie, powierzchnia powinna być czysta, wolna od jakichkolwiek widocznych substancji obcych, zabrudzeń lub krwi, dopuszcza się niewielkie nacięcia skóry i mięśni przy krawędziach cięcia, nie dopuszcza się mięśni i skóry niezwiązanych ze sobą, barwa mięśni naturalna, jasnoróżowa, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach, skóra bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych, oraz resztek upierzenia, zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa z kurczaka, niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje, oraz zapach zjełczałego tłuszczu
660 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
0
13
mięso gulaszowe drobiowe
Mięso gulaszowe drobiowe
Skrawki mięsa o nieregularnym kształcie (kostka lub paski) bez ścięgien i tkanki łącznej o dopuszczalnej ilości tłuszczu 20%, powierzchnia - gładka, niezakrwawiona, niedopuszczalna oślizgłość czy nalot pleśni, mięso czyste bez jakichkolwiek zanieczyszczeń, barwa mięsa – bladoróżowa, konsystencja – elastyczna i jędrna, zapach – charakterystyczny dla mięsa świeżego, bez oznak rozpoczynającego się psucia, mięso wcześniej niemrożone. Temperatura towaru w chwili przyjęcia 1 - 4 oC
300 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
0
14
mięso mielone drobiowe
Mięso mielone drobiowe
Surowy wyrób mięsny uzyskany ze świeżego mięsa drobiowego, niemrożony, barwa mięsa jasnoróżowa, niedopuszczalny odcień szary lub zielonkawy, zapach świeży charakterystyczny dla danego produktu, niedopuszczalna zawartość wody obcej i soli, mięso mielone drobiowe nie może być mięsem garmażeryjnym, opakowanie osłonka poliamidowa lub vacuum.
250 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
0
15
serca drobiowe
Serca drobiowe
Świeże, niemrożone, serca z kurczaka uzyskane podczas patroszenia tuszki kurczęcej i pozbawione części niejadalnych,
650 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
0
16
wątroba drobiowa
Wątroba drobiowa
Świeża, niemrożona, wątroba z kurczaka uzyskana podczas patroszenia tuszki kurczęcej w postaci podwójnych lub pojedynczych płatów i pozbawiona części niejadalnych, Podwójne lub pojedyncze płaty bez zanieczyszczeń i skrzepów krwi, dopuszcza się pojedyncze części płatów o wielkości nie mniejszej niż połowa płata, usunięty całkowicie woreczek żółciowy wraz ze skrawkiem zazieleniałej wątroby, na powierzchni niedopuszczalna oślizgłość lub nalot pleśni, powierzchnia mokra z naturalnym połyskiem, dopuszcza się obeschniętą powierzchnię, oraz niewielki wyciek w opakowaniu, barwa beżowa do brunatno - wiśniowej, charakterystyczna dla świeżej wątroby, zapach charakterystyczny dla świeżej wątroby z kurczaka, niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.
790 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
0